За мен

Казвам се Екатерина Цолова, приятелите ми казват Ети. Историята ми е интересна, но ще ви я спестя, ще споделя тази част от нея, която ме доведе до ТУК. Преди години бях диагностицирана с инсулинова резистентност и автоимунен тиреоидит на Хашимото. Преминах през всякакви диети, лекарства, мъки, сълзи и болка. В търсенето на решение на тези проблеми стигнах до нутрициологията. След доста четене, ентусиазъм, експерименти, проби и грешки, почувствах нужда да задълбоча познанията си. Започнах да изучавам науката за храната, психологията, психосоматиката, като започнах да подбирам източниците значително по-внимателно. Преминах обучение по основи на нутрициологията в “Международната академия по експертизи и оценки” гр. Саратов. Дейността на академията има международен характер. Сред възпитаниците ѝ има представители от Германия, България, Франция, Израел, Азербайджан, Казахстан, Беларус, Армения и др.

След това продължих обучението си в Международния институт по интегративна нутрициология гр. Москва. МИИН е най-големият институт по нутрициология, първата образователна програма по хранене на университетско ниво в Русия. През 2021 г. получи най-престижната награда за здравословно хранене в номинацията „Най-добра образователна програма за нутрициология“. Курсът има CPD акредитация (Великобритания). Това беше едно много задълбочено и интензивно обучение – изучавах, освен нутрициология и аюрведа, също и психология на храненето.

Преминах обучение за специалист по хранителни нарушения към Асоциация Уникал, която е официален международен клон и одобрен обучителен партньор – Designated Educational affiliate in Bulgaria – на международната организация IAEDP.

Магистър съм по мениджмънт на храните и храненето и по психология на здравето. Също така, съм сертифициран консултант по позитивна психотерапия, член на WAPP (World Association for Positive and Transcultural Psychotherapy) и член на Дружеството на психолозите в Република България BG RP 102755Преминах обучение за повишаване на квалификацията по ериксонова хипноза и продължавам обучението си за хипнотерапевт към БАХХ.

Сертифициран емотолог – специалист по работа с емоциите, което е основен момент в моята работа.

Преминала съм и многобройни други обучения в сферата на нутрициологията, психологията и йогата. Вярвам, че това е “светата троица” по пътя към здравословния начин на живот. Успях да постигна мечтаната фигура, здрав имунитет и отлично разположение на духа, при това на възраст, за която повечето хора биха сметнали, че е късно за “ново начало”.

За да затворя цикъла започнах да се занимавам и с йога, и след дългогодишна практика се усъвършенствах и завърших обучение за сертифициран инструктор. Сега искам да предам своя опит и натрупани знания на всички, които не се страхуват да направят промяна, нещо добро за себе си, да повишат качеството си на живот, да подобрят здравето си и, най-вече, да се радват на живота. Опитът ми и пътят, който извървях, ме научиха, че в живота всичко е възможно, стига да поискаш, но най-важното е да направиш първата крачката във вярната посока. Знам, че всяко начало е трудно и може би страшно. Няма да ви лъжа – ще има и карачки назад, встрани, но това е нормално, важното е след крачката назад да не се откажете, а да продължите напред. Тръгнете с мен и аз ще ви преведа по пътя към здравето и доброто самочувствие.